Mijn kind is doof

Wie zijn de nieuwe collega's?

28/06/2019

De cursus Leren Visueel Communiceren wordt in een nieuw jasje gestopt de komende maanden. We evolueren van het klassieke cursus model naar “Blended learning”. Dit houdt in dat de cursus een combinatie wordt van online leren (aan de hand van video’s, oefeningen) en contactmomenten. Om deze cursus te ontwikkelen heeft Doof Vlaanderen twee nieuwe collega’s aangeworven, Caro Brosens en Dries Vander Sypt.

Caro zal vooral werken aan het inhoudelijke aspect van de cursus. Zij behaalde vorige jaar haar Master diploma Journalistiek aan de KU Leuven Campus Antwerpen. Tijdens haar masteropleiding besloot Caro Vlaamse Gebarentaal te leren en een nieuwe wereld ging voor haar open. Die kennis en enthousiasme wil zij nu graag verder uitdragen naar de ouders van dove kinderen.

Caro’s vrije tijd vult ze het liefst met het spelen van boardgames, breien en het bakken van lekkere gebakjes. We hebben uit goeie bron vernomen dat haar koekjes en cakejes de beste van Antwerpen zijn!

Dries zal voornamelijk werken aan de technische kant van het project. Hij is leerkracht informatica van opleiding maar in het verleden werkte hij vooral in de privé sector als project manager en software analist. Hij was al een tijdje op zoek naar een project met meer sociale relevantie en zo is hij bij Doof Vlaanderen terecht gekomen. Hij is nu stap voor stap de dovengemeenschap en Vlaamse Gebarentaal aan het ontdekken.

In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met (board)games en het verzorgen van bonsai boompjes. Daarnaast heeft Dries ook een avontuurlijk kantje, hij is een diepzeeduiker en motorliefhebber.

Caro en Dries